WordPress plugins

WordPress plugins

Onderstaand enkele WordPress plugins welke wij aanbevelen voor het beheer en gebruik van je website.
De vermelde plugins zijn te vinden op https://nl.wordpress.org/plugins/ en zijn gratis te verkrijgen. WordPress zelf is trouwens gratis te verkrijgen op https://nl.wordpress.org. Je kunt ook een WordPress account aanmaken op https://nl.wordpress.com en een website in de WordPress omgeving aanmaken. Echter, hier zijn de mogelijkheden voor het inrichten van WordPress wel beperkt.

Duplicator
Duplicator geeft WordPress-gebruikers de mogelijkheid om een site van een locatie naar een andere te migreren, kopiëren, verplaatsen of klooneren en dient ook als een eenvoudig back-upprogramma. Duplicator behandelt zowel serialized als base64 serialized string vervanging. WordPress-migratie en WordPress-backups worden eenvoudig door deze plugin behandeld.

TablePress
Tabellen kunnen allerlei soorten van gegevens bevatten. Met deze plugin kun je eenvoudig tabellen maken en beheren. Je kunt de tabellen opnemen in berichten, pagina’s of tekst widget met een eenvoudige Shortcode. Tabelgegevens kunnen in een spreadsheet-achtige omgeving worden bewerkt. Er hoeft dus niet te worden gecodeerd. Tabellen kunnen allerlei soorten van gegevens bevatten, zelfs formules. Een extra JavaScript bibliotheek zorgt voor extra mogelijkheden voor website bezoekers, zoals sorteren, pagineren, filteren en meer. Tabellen kunnen geïmporteerd en geëxporteerd worden uit/naar MS Excel, CSV, HTML en JSON bestanden.

Change wp-admin login Change wp-admin login
Als iemand wil weten of je website in WordPress is gemaakt, of erger, iemand wil inbreken op je WordPress website, dan gaat hij naar de URL www.jouwsite.nl/wp-admin. Om te voorkomen dat iemand bij deze inlogpagina kan komen gebruik je de Change wp-admin login plugin. Deze wijzigt namelijk de URL naar de admin pagina. Als je de URL niet weet, dan kom je niet bij de login pagina van admin.

Contact Form 7
Met Contact Form 7 kun je meerdere contactformulieren beheren en heb je de mogelijkheid het formulier te wijzigen. Ook kan je de e-mailberichten flexibel en eenvoudig wijzigen met eenvoudige opmaak. Het formulier ondersteund Ajax-submit, CAPTCHA, Akismet spam filteren en meer.

Sticky Menu (Or Anything!) On Scroll
Deze plugin zorgt ervoor dat een bepaald deel van je webpagina, bijvoorbeeld het menu, in beeld blijft terwijl je naar boven of beneden scrolt. Hiervoor moet je wel de naam van de class weten welke gebruikt moet worden. Deze kun je bijvoorbeeld achterhalen door met de muis boven het betreffende element te gaan staan en met de rechter muisknop ‘Element inspecteren’ te kiezen.

Photo Gallery
Er zijn veel plugins waarmee je een fotogalerij kunt maken. Met de gratis versie van de plugin Photo Gallery kun je veel zaken instellen en kun je, naast foto’s, ook Youtube video’s tonen. Het is eenvoudig in gebruik en heeft ook de mogelijkheid om de galerij full screen te tonen. Een aanrader!