Home

HCC Apeldoorn
locatie Deventer-Schalkhaar, werkgroep webbouw.org

Joomla!
WordPress
KompoZer
GIMP
PhotoFiltre
Joomla!
WordPress
KompoZer
GIMP
PhotoFiltre

Hobby, vereniging, onderneming, vakantieverhalen, etc. op het www

 
Heb je een hobby die je graag onder de aandacht wil brengen bij een breder publiek? Wil je je vereniging meer profileren op het internet? Wil je als zelfstandig ondernemer je producten en diensten beter aan de man brengen? Wil je graag je vakantieverhalen delen met anderen? Dan ben je bij de werkgroep webbouw.org van de HCC Apeldoorn aan het juiste adres! Hier bouw je namelijk je website die exact is afgestemd op jouw eigen ideeŽn en wensen.

Enkele websites van onze werkgroepleden zijn:

http://www.geobs.nl/

http://www.bengroenewoud.com/

http://www.schuetz.nl/

Klik hier om terug te gaan naar de WordPress website.

We maken gebruik van de meest gebruikte software voor het bouwen van websites, namelijk WordPress en Joomla! Dit zijn zogenaamde Content Management Systemen (CMS). Daarnaast kun je ook je website bouwen in KompoZer. Dit is een WYSIWYG HTML-editor. Deze website is ook in Joomla! gemaakt. Klik hier om naar deze website te gaan.

Op je website wil je graag mooie afbeeldingen plaatsen. Voor het bewerken van afbeeldingen gebruiken we o.a. GIMP en PhotoFiltre.

De software die we gebruiken is gratis verkrijgbaar. Naast de genoemde software gebruiken we ook andere software die je nodig hebt bij het bouwen en onderhouden van je website.

Als het je leuk lijkt om een website te bouwen en wil je daarbij graag samen werken met anderen, kom dan eens langs bij onze werkgroep webbouw.org. We komen bijeen op de 2e en 4e woensdag van de maand (niet in de maanden juni t/m augustus) van 13:30 uur tot 16:30 uur in De Lindeboom, Lindeboomsweg 1a, 7433 BH in Schalkhaar (gemeente Deventer). Er is een ruime parkeergelegenheid en deze is gratis. Klik hier voor een routebeschrijving.

Naast het bouwen van websites heeft HCC Apeldoorn nog veel meer te bieden. Klik hier voor een overzicht van onze activiteiten. In de agenda aldaar staat actuele informatie over wanneer bijeenkomsten al of niet plaats vinden.

Nog enkele links naar websites met gratis software voor het bouwen en onderhouden van je website:Je website lokaal op je PC bouwen en testen
WAMP
WAMP

Website-bestanden up/downloaden naar/van het www
FileZilla
FileZilla

Wachtwoorden beheren
KeePass

KeePass

Elementen van een website inspecteren (add-on voor Mozilla FireFox)
Web Developer

Web Developer

Color-picker en meten pixelgrootte (voor thuisgebruik gratis)
PicPick

PicPick